Priprava svinjskih rebrc

6 oktobra, 2021

SESTAVINE

  • 1 svinjska rebrca (spare ribs oziroma trebušni del reber)
  • začimbna mešanica za žar
  • skodelica BBQ omake – link do naše bbq omake

PRIPRAVA

Rebrca najprej pripravimo za peko na žaru. Na notranji strani jim odstranimo membrano, ki se med dolgotrajno peko na žaru ne zmehča, hkrati pa začimbam tudi onemogoča pot do mesa in posledično osiromaši okus reber.

Rebra nato na obeh straneh dobro začinimo z začimbno mešanico in jih položimo na žar, ki smo ga pripravili za indirektno peko.  Gre za postopek peke stran od vira toplote, kar pomeni, da je oglje le na na eni strani žara ali pa ob strani, meso pa pečemo pokrito. Če želimo, da bodo rebra sočna in mehka, jih moramo namreč dolgo časa peči na nizki temperaturi, peka pa poteka v treh fazah. Najprej jih na 150 stopinjah Celzija pečemo 3 ure. 

Po treh urah peke rebra odstranimo iz žara in jih zavijemo v alufolijo. Zavitek položimo nazaj na žar in pustimo, da se meso peče še 1 uro.

Pečena rebra odvijemo in jih pečemo na žaru še približno 15 minut. Med peko jih večkrat premažemo z BBQ omako in še dodatno potrosimo z začimbno mešanico.

Rebra so pečena po dobrih 4 urah peke. Če uporabljamo kuhinjski termometer, so gotova pri 90 do 93 stopinjah Celzija središčne temperature mesa. Če kuhinjskega termometra nimamo, so pečena, ko imajo lepo zapečeno skorjo, prijeten vonj, kosti ob strani pa približno centimeter gledajo ven iz mesa in hitro odstopijo.

Dober tek!

Preberi več

Podobni recepti

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Pustite komentar

0 Comments